Better You

Rosmarinolja EKO Eterisk

Størrelse

109 kr
Utgått
Fri frakt over 199 kr
Fri retur

Høydepunkter

Økologisk
Økologisk
Flass
Flass

Beskrivelse

Artikkel: 101348
ROSMARINOLJE ECO ESSENTIAL 10 ml
Økologisk rosmarinolje (Rosmarinus officinalis). Produsert ved destillasjon av blader og blomster/knopper. Brukes oftest som aromaterapi.
- 100 % eterisk olje fra rosmarin
- Økologisk olje fra Spania
- Urte, søt og lett bitter duft
Frisk rosmarinolje har en sterk, frisk, glatt, men samtidig treaktig / urtearoma. Når den tørker, får den en treaktig-balsamico-tone. Dette er en veldig fin, kompleks og velduftende olje. Gjennom dampdestillasjon trekkes den eteriske oljen ut, som deretter gir en duft som ligner på mynte, men mer urteaktig og søtere. Aromaen kan variere mellom å være litt bitter og søt avhengig av årstid og når den ble høstet. Rosmarin er en mellomnote som passer godt til basilikum, bergamott, sandeltre, grapefrukt, sitron, sitrongress, mandarin, peppermynte, timian, pinjenåler, appelsin, oregano/moringa og lavendel.
Rosmarinolje er en olje med mange fine egenskaper . Bruk den gjerne i aromalamper for å spre duften i rommet, duften antas å hjelpe på hukommelse, konsentrasjon og andre kognitive evner. Det er også vanlig i hud- og hårpleieprodukter og i luftrensere.
Rosmarin inneholder flere aktive stoffer og det mest interessante for hudpleie spesielt er verbenon. Spesielt hvis du har tørr, blek, sliten og aldrende hud, er eterisk olje med rosmarin å foretrekke. Den bidrar til å fukte og stimulere huden, noe som kan gi den ny glans og elastisitet. Hvis du i stedet har problemer med akne eller uren hud, kan du blande rosmarin og tea tree - som kan være med på å rense huden.
Selv i hårpleie er rosmarinolje nyttig, da det stimulerer hodebunnen og dermed reduserer risikoen. av tørr og irritert hud som kan forårsake flass. Siden eteriske oljer er konsentrert, bør de aldri brukes direkte på huden, men rosmarinolje blandes helst med en nøytral olje som mandel, jojobaolje eller arganolje. Her får du også en enkel og billig måte å lage din egen ansiktstoner, med din rosmarinolje.
Gjør det selv - tips!
Ansiktstoner med rosmarinolje
• Fyll 100 ml flaske med 3/4 destillert vann
• 2 dråper eterisk olje Rosmarin
• Fyll resten av flasken med aloe vera (flott å ta direkte fra en plante hjemme)
Bland alle ingrediensene grundig ved å riste flasken. Husk alltid å riste flasken før bruk. Spray deretter over ansiktet etter behov. Beroliger både hud og sjel.
Ingredienser: Økologisk rosmarinolje (Rosmarinus officinalis). Produsert ved destillasjon av blader og blomster/knopper.
Bruk: Blandet i olje (maks. 2 % konsentrasjon) på huden eller som aromaterapi. Start med et lite område for å sjekke toleranse. Skadelig ufortynnet. Bruk vernehansker, klær, øye- og ansiktsbeskyttelse. Ikke inhaler støv/røyk/tåke/damp/spray. Vask huden grundig etter bruk.
Fare! Dette stoffet kan være dødelig ved svelging hvis det kommer inn i luftveiene, er giftig for vannlevende organismer med langtidseffekter, er en brennbar væske og damp, forårsaker alvorlig øyeirritasjon, kan forårsake organskader, forårsaker hudirritasjon og kan forårsake en allergisk hudreaksjon.
VED SVELGING: Ring Giftinformasjonen/legen umiddelbart. IKKE fremkall brekninger.
Ved direkte hudkontakt: Vask grundig med såpe og vann.
VED DIREKTE ØYEKONTAKT: Skyll forsiktig med vann i flere minutter. Hvis mulig, fjern kontaktlinser, fortsett å skylle.

Vurderinger og anmeldelser

Det er ingen anmeldelser for dette produktet.